Zakon o sudovima povučen sa dnevnog reda sjednice /VIDEO/

Sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara BiH povučen je zakon o sudovima u BiH. U skladu sa stavom institucija Srpske, nijedan zakon neće biti razmatran u Savjetu ministara bez definisanja zakona o Ustavnom sudu BiH, poručio je Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Nakon sjednice Savjeta ministara sa čijeg je dnevnog reda zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac povukao zakon o sudovima u BiH, ministar pravde u Savjetu ministara Davor Bunoza rekao je da je stav Venecijanske komisije da u Istočnom Sarajevu bude sjedište višeg suda ukoliko bude formiran kako bi bio što bliže zatvoru BiH u Vojkovićima.

I Elmedin Konaković, ministar inostranih poslova BiH stava je da je “najpraktičnije da viši sud bude u Istočnom Sarajevu”.

On je naveo da su partneri u vlasti na zajedničkom nivou do sada funkcionisali i da se svako držao date riječi, te da očekuje da će tako biti i u buduće.

Konaković napominje da su partneri u vlasti na zajedničkom nivou postigli ono što ni jedna vlast odavno nije i da priča o konfliktu sve to derogira. Konaković je, komentarišući izjavu Kristijana Šmita da postoji opasnost od raspada BiH ako OHR i strane sudije u Ustavnom sudu BiH ne ostanu, rekao je da ne voli da priča o konfliktu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *