Dodik: Ne bi bilo konflikta ukoliko bi se BiH raspala /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Gradišci da ne poštuje Kristijana Šmita zato što je jasno rekao da želi da otme imovinu Srpske.

“Zar sam ja sada lopov i kriminalac zato što ne poštujem lažnog visokog predstavnika koji pokušava da zaštiti svoj lik i nedjelo. On je taj koji pokušava da modelira sve i otme nam imovinu”, rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da će zato ići u Sud BiH koji jednako, kao ni Šmit, nema ustavni osnov.

“Zamislite kakvi su to pravnici u Tužilaštvu BiH koji prihvataju i mimo Ustava da im neko nametne zakon koji nema legitimitet i da odlučuju na taj način. Optužen sam zato što ne poštujem odluke Šmita koji je šalabajzer i pokušava da nametne svoju volju”, dodao je Dodik.

On je podsjetio da Šmit nije izabran u Savjetu bezbjednosti UN.

“Neka ode u Njujork i nabavi potvrdu, ali i sam zna da ne može doći do nje i zato ni ovdje ne može da bude važan. Šmit je frustriran i izgubljeni diplomata koji nije mogao da ima postavljenje u Njemačkoj, pa ga je Angela Merkel /bivši kancelar Njemačke/ poslala ovdje da nama zagorčava život što nije neuobičajeno za Nijemce”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da Sud BiH nema legitimitet da presuđuje po zakonima koji nisu doneseni u legalnoj i ustavnoj proceduru.

“Oni će se praviti blesavi i govoriti da nisu ti koji odlučuju o zakonima. Da li čovjek koji je nametnuo zakon ima pravo na tako nešto i da li u Ustavu piše da to može da radi. Kao postoji praksa, ma dajte kakva praksa mi je osporavamo i kako nas nisu čuli. Pored svih mojih optužbi u prošlosti kao da sam okorjeli lopov djeluje mi relaksirajuće što sam optužen da ne poštujem Šmita i drago mi je što ću ići u taj sud”, rekao je Dodik.

Komentarišući izjavu Kristijana Šmita da BiH prijeti opasnost od konflikta i raspada bez OHR-a i stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da su upravo Šmit i međunarodna zajednica doveli do raspada BiH.

“To je njihov cilj, samo to ne vide Bošnjaci u BiH. Oni misle da oni njima donose dobro. Napravite analizu šta su posljednjih 20 godina uradili”, rekao je Dodik novinarima u Gradišci.

On je naveo da Bošnjaci, umjesto da sjednu sa Srbima i Hrvatima i dogovaraju kako dalje, osporavaju konstitutivnost Srba i Hrvata.

“I takva BiH, koju oni zagovaraju, i treba da propadne i da nestane”, istakao je Dodik.

On je naglasio da neće biti nikakvog sukoba.

“Zato su tu međunarodne snage koje treba da stanu na granice entiteta. Drago mi je što je to Šmit pominjao. Od silnih besmislica, to ima smisla”, rekao je Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *