Dodik: Prihvatljiv samo direktan izbor člana Predsjedništva BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je zadovoljan političko-ekonomskim stanjem u Srpskoj, te da Republika ne prihvata indirektan izbor srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao novinarima da je zadovoljan političkim i ekonomskim stanjem u Srpskoj jer se u ovoj i narednoj godini planiraju infrastrukturne i druge investicije veće od dvije milijarde KM.

On je rekao da je na tom planu zahvalan za podršku Srbije, posebno kada je riječ o gradnji auto-puteva.

Dodik je ocijenio stabilnim odnose sa koalicionim partnerima, te naveo da će isti biti ojačani.

On je nakon sastanka rukovodstva i članova Izvršnog komiteta SNSD-a sa predsjednicima gradskih odbora ove strane rekao da i dalje ostaju isti uslovi za povratak predstavnika Srpske u zajedničke institucije, a to je, između ostalog, povlačenje akata koje je nametnuo nekadašnji visoki predstavnik Valentin Incko.

Dodik je rekao da je Srpska u vezi sa tim predložila određene akte radi vraćanja u zajedničke institucije, a to je zakon koji kažnjava sve zloupotrebe ako se neki kolektivitet u BiH nazove genocidnim.

On je rekao da podržava održavanje naredne posebne sjednice Narodne skupštine Srpske, kao i ljude koji će se na njoj obratiti, poštujući činjenicu da je BiH sastavljena od tri konstitutivna naroda.

Dodik je rekao da su konsolidovali sve gradske stranačke organizacije, te je istakao da SNSD sada ima podršku 34,9 odsto glasačkog tijela u Srpskoj, dok je zbir sve opozicije na tom planu je 28 odsto.

On je rekao da će to, kada se doda podrška koalicije, polučiti odličan i pobjednički rezultat na narednim opštim izborima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.