Dodik: BiH je bremenita svojim problemima /VIDEO/

Bosna i Hercegovina je opterećena problemima i nezadovoljstvom sva tri konstitutivna naroda, izjavio je to srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Upozorio je da je i dalje prisutna težnja Bošnjaka da ostvare ratne ideje – a to je nestanak Republike Srpske i stvaranje kvazi građanske države bez konstitutivnih naroda.

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da BiH odavno ne funkcioniše te da u njoj niko nije zadovoljan, Srbi, Bošnjaci, Hrvati ali ni međunarodna zajednica koja kako kaže nije uspjela da ostvari svoje namjeru da uništi Republiku Srpsku.

Svi imaju neka skrivena očekivanja, skrivene namjere u smislu pozicije naroda i ljudi koje predstavljamo – rekao je Dodik komentarišući pitanje o ravnopravnoj i konstitutivnoj zastupljenosti svih naroda u organima vlasti u BiH.

Dodik smatra da Republika Srpska ima sposobnost i uvjerenje u samu sebe da ponudi kadrove na nivou BiH koji nisu proizašli iz rata. S druge strane, kazao je -Bošnjaci nemaju povjerenje u sebe i svi njihovi kadrovi su ratni.

Komentarišući, najavu CIK-a da  da političke partije mogu da nadgledaju štampanje glasačkih listića, Lider SNSD-a  je istakao da Centralna izborna komisija sumnja sama u sebe, pa sada kaže dozvoljava političkim partijama nadgledanje štampanje glasačkih listića, što SNSD nije potrebno.

Srpski član Predsjedništva komentarišući stav predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je srpska strana, kako kaže, i previše dobila Dejtonskim sprorazumom, poručio je da Srbima u Republici Srpskoj niko ništa nije dao i da su se za sve izborili sami, a Dejtonskim sporazumom su izgubili samostalnost koju su imali i koju će morati da vrate.

Dodik je ponovio da ne zna ko su “bosanski Srbi”, kako Izetbegović govori, ali ovi koji su stvarali Republiku Srpsku i žive u njoj su Srbi koji državu nisu stvarali genocidom, kako izmišlja Izetbegović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *