U Srbiji grade nove kovid bolnice /VIDEO/

U kasarni “Rasina” u Kruševcu počela je gradnja kovid bolnice, kapaciteta 500 ležajeva, koja će znatno olakšati borbu protiv korona virusa na zimu. Bolnica će biti izgrađena do 15. decembra. Premijerka je poručila da se bolnica gradi za eventualni drugi talas kovida u Srbiji, koji se očekuje na jesen i zimu.

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je da predstoje nove rizične situacije jer se studenti vraćaju u domove zbog ispitnih rokova, navodeći da je porast broja slučajeva koronavirusa krenuo sa studentima.

“Sve je manja mogućnost da će virus nestati, ostaje ovde”.

Specijalna bolnica “Čigota” na Zlatiboru nije više privremena kovid bolnica, pošto je nekoliko preostalih pacijenata otpušteno kući ili prebačeno u užičku bolnicu.

Ogroman red građana koji čekaju pi-si-ar testiranje formirao se i jutros ispred Instituta za vakcine i serume “Torlak” u Beogradu. U redu su građani iz svih dijelova Srbije, ali ima i onih koji su stigli iz Makedonije, Republike Srpske.

Razlog je to što se u Torlaku ne zakazuje testiranje, a rezultati se dobijaju istog dana. Za državljane Srbije testiranje na zahtjev košta 6.000 dinara, a za strance 120 evra.

Iz Hrvatske stužu potvrde da je Više od polovine novozaraženih virusom korona sa područja Dalmacije, što epidemiolozi dovode u vezu sa turističkom sezonom i noćnim klubovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *