Vučić: Posao Srbije je da očuva stabilnost u regionu /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS kaže da je nacionalizam u cijelom regionu u porastu, da ima mnogo ludih glava, ali da to mora da prestane i da prema Bošnjacima i muslimanima moramo da se odnosimo bratski i prijateljski.

Vlada Republike Srpske i Srbije ne moraju da se slažu po svakom pitanju, ali Srbima moramo da pomažemo, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS. On kaže da Republika Srpska ima svoju politiku,a Srbija svoju. Naša je obaveza da pomažemo RS, imamo zakone i prirodne obaveze, ne naglašavajući integritet BiH. Mi svoj posao radimo, rekao je Vučić.

Ne vodimo politiku Republike Srpske. Razgovaram o svemu sa Miloradom Dodikom, ne slažem se sa sanckcijama, istakao je Vučić.

Ne govorim o mogućnosti i nadam se da neće biti oružanog sukoba. Mnogo, mnogo ludih glava, gdje jedni čekaju osvetu, drugi borbu za pravdu, i jedni i drugi su u pravu, to mora da prestane. Svaki dan ću da radim ovo, bez obzira na političku cijenu, dodaje Vučić.

Naš posao je da očuvamo stabilnost u regionu, a ne da se dodvoravamo. Šta god da kažem, nikad nikome neće biti dovoljno dobro, ni u Sarajevu, Zagrebu, Prištini, poručio je predsjednik Srbije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.