Vučić: Nametnute odluke nikada nisu dobre /VIDEO/

U vili Mir u Beogradu danas  je održan sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije. Teme razgovoar bile su – složena politička situaciji u BiH kao i zajednički projekti koje realizuju Srpska i Srbija.

Sve što radi strani faktor usmjereno je ka uništenju Srba u BiH i pokušaju svođenja entiteta na praznu ljušturu, izjavio je Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Srbije.

Nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka nikada nisu dobre, i one moraju da budu u saglasnosti sa sva tri naroda u BiH, rekao je predsjednik Aleksandar Vučić, poslije sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske.

Predsjednik Srbije istakao je da će nakon sastanka sa rukovodstvom RS uslijediti sastanak sa predstavnicima opozicionih stranaka iz RS, kao i opozicionih partija iz Srbije. Aleksandar Vučić je poručio da Republici Republici Srpskoj i BiH želi mir, slobodu i stabilnost.

Na današnjem sastanku u Beogradu dogovoreno je da do 15. septembra budu donijeti Nacrti zakona o zaštiti i upotrebi srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji će donijeti istu normativu u Srpskoj i Srbiji. Na sastanku je razgovarano i o ekonomskim pitanjima.  Vučić je najavio da će Srbija, zajedno sa konzorcijumom srpskih kompanija preuzeti 80 odsto troškova izgradnje puta od Rače do Bijeljine i naveo da Srbija sama gradi i izgradiće uskoro most na Savi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.