U Beogradu tribina o nametnutom Inckovom zakonu /VIDEO/

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je da je cilj tribine da se učini napor da svi oni koji kreiraju i učestvuju u nametanju rješenja u BiH shvate da je jedini put opstanka BiH izvorni Dejtonski sporazum i dosljedna primjena Ustava BiH, prema kome BiH čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Cicović je naglasio  u uvodnom obraćanju da je sloboda osnovno pravo čovjeka i naroda i upitao u čije ime je Valentin Incko ukinuo slobodu misli i govora svim građanima BiH.

Visokog predstavnika nije uvelo ni jedno međunarodno tijelo, podsjetio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva koji je prisustvovao tribini.

BiH ne liči na onu koja je napisana u Dejtonu, rekao je Dodik,i dodao da jedino uz poštovanje slova Dejtona Bosna i Hercegovina ima šansu.

Ovakva BiH rekao je ne odgovara srpskom narodu, jer ono kuda se kreće BiH neprihvatljivo je za Srbe, kaže Dodik.

Ocjenjuje da je situacija u BiH veoma kompleksna i da nikada nije bilo manje povjerenja u BiH od strane unutrašnjih političkih snaga kao što je to danas.

Na tribini su učestvovali brojni stručnjaci, dobri poznavaoci prilika u BiH.

Organizatori tribine “Inckov zakon – kraj Srpske ili raspad BiH” su portali “Sve o Srpskoj” i “Fakti”, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.