“Skandalozna i nedemokratska odluka Suda BiH” /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ukazao je da odluka Suda BiH o određivanju pritvora generalu Milomiru Savčiću ide u prilog onih koje će usložniti dalju situaciju u BiH i dovesti do potpunog otklona od Suda i Tužilaštva i do odbacivanja njihovih odluka, za šta se zalaže već duže vrijeme. Udruženja boraca su pozvala institucije RS da hitno reaguju i pruže podršku generalu Savčiću.

Odluka Suda BiH o određivanju pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću nema nikakve veze sa pravom i pravdom, izjavio je rpski član predsjednistva BiH Milorad Dodik i poručio i da taj Sud služi isključivo za zastrašivanje Srba.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra skandaloznom i nedemokratskom odluku Suda BiH, zbog stavova generala Milomira Savčića iznesenih u javnim medijskim istupima.

“Ovim je direktno prekršen član 2. Ustava BiH kojim je zagarantovano pravo na slobodu izražavanja, kao i Evropska konvencija o zaštiti ljudskih prava. Sud BiH stavio se iznad Ustava i zakona, uvodeći kao kaznenu mjeru verbalni delikt što je svojstveno samo autokratskim i totalitarnim režimima” – rekao je Čubrilović.

Reagovalo je danas i Udruženje veterana “Garda Panteri”  iz Bijeljine koji ističu da je postalo sasvim jasno da je ova pravosudna institucija antisrpski element i da su samo Srbi na meti tužilaštva.

Cvjetinović je napomenuo da se pred Sudom BiH vodi postupak protiv trojice generala takozvane Armije BiH, ali da nijedan od njih nije u pritvoru. Borci i slobodarski narod Pala i Romanije pozvali su sve institucije Republike Srpske da najhitnije reaguju i donesu odluku kojom će pružiti neophodnu pravnu i ostalu institucionalnu podršku generalu Savčiću, saopšteno je iz Skupštine Boračke organizacije opštine Pale.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.