Bijeljina: Rafting na Tari i svadba doveli do naglog skoka broja novozaraženih /VIDEO/

U Bijeljini je regsitrovan nagli skok broja novozaraženih korona virusom. Nakon cijelog jula kada nismo imali novozaraženih, početkom avgusta je bilo sporadičnih slučajeva. Međutim u posljednja 24 sata je od 23 testiranih čak 14 pozitivno na korona virus, a najvjerovatnije se radi o delta soju.

Današnji brojevi novozaraženih korona virusom, zabrinuli su zaposlene u zdravstvenim ustanovama u Bijeljini. Prema riječima direktorice bijeljinskog Doma Danijele Đukin, u posljednja 24 sata oko 70 odsto testiranih pozitivno je na virus korona. Očekuje da će i sutra biti visok broj novih slučajeva zaraze korona virusom.

Najvjerovatnije se radi o delta soju, navodi direktorica Doma zdravlja u Bijeljini i ističe da je prema informacija koje je dobila iz kovid ambulante  riječ o ljudima koji su prisustvovali Raftingu na Tari, kao i jednoj svadbi u blizini Bijeljine.

Prema njenim riječima, za sada niko od novoregistrovanih slučajeva nije hospitalizovan. Svi koji su se juče i danas javili u kovid ambulantu imaju blaže kliničke slike i kako je navela, niko od njih nije vakcinisan.

Htjeli smo da provjerimo koliko naših sugrađana je primilo vakcinu protiv virusa korona i da pitamo one koji se još uvijek nisu vakinisali o njihovom stavu.

Do sada se ukupno oko 25 odsto građana Bijeljine vakcinisalo protiv virusa korona. U vakcinalnom centru u Domu zdravlja Bijeljina prvom dozom vakcinisano je 15.700 osoba, dok je revakcinisano 11.500 građana.

U akciju masovne imunizacije građana protiv COVID-19,  uključio se i Kazneno popravini zavod  Bijeljina, koji je u vakcinalnom centru Doma zdravlja omogućio vakcinaciju  svim zaposlenima kao i zatvorenicima.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.