Sudbina BiH je u razgovoru Erdogana, Vučića i Milanovića /VIDEO/

Predsjednici Turske i Srbije, Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić, ocjenili su juče u Ankari da je saradnja dvije zemlje odlična i da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od ključnog značaja. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je razgovor o situaciji u BiH i njihovo zalaganje za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, te dodao da je sudbina BiH u dijalogu političara u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović.

Predsjednici Turske i Srbije, Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić dogovorili su u Ankari zajedničke korake za rješavanje krize u BiH. Očito je potrebno zajednički djelovati s međunarodnom zajednicom kako bi se prevladala kriza u BiH, ocijenio je turski predsjednik poslije razgovora s Vučićem.

Turski predsjednik rekao je kako je s Vučićem postignut dogovor da se, poslije izbora u Srbiji u aprilu, održi zajednička sjednica s trojnim predsjedništvom BIH, u Beogradu ili u Istanbulu. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zahvalnost dvojici predsjednika na zalaganju za poštovanjem Dejtonskog sporazuma.

“Zahvalan sam im na tome i podržavam nastojanje da se dijalogom dođe do rješenja u BiH što su juče i inicirali predsjednici Vučić i Erdogan. Republika Srpska sve vrijeme jasno se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma i dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH”, rekao je Dodik i naglasio da je dijalog jedino rješenje za prevazilaženje svih problema u BiH.

On je podsjetio da je prošle godine, prilikom susreta sa Erdoanom u Sarajevu, ukazao da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Erdoana, predsjednika Srbije Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića. Sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdoan, Vučić i Milanović”, poručio je Dodik.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.