Srpska ostaje posvećena slovu Ustava BiH /VIDEO/

Vladimir Putin mi je potvrdio da neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. Srpska neće odustati od najave da tuži Šmita u Njemačkoj, njegovoj zemlji, što se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, rekao je Dodik

BiH je jedina kolonija danas u Europi i podržavam način na koji se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odnosi prema pojavama, rekao je Dodik odgovarajući na novinarsko pitanje.

Dodik smatra da NATO ne treba da ima neku rigidnu ulogu u BiH i da to treba odbaciti. On je za iskustvo srpskog naroda sa NATO rekao da je bezobrazno loše, zbog bombardovanja u nekoliko navrata.

Sublimirajući razgovor sa ruskim predsjednikom, Dodik je naveo da je rečeno da Rusija podržava sve ono što je u skladu sa međunarodnim pravom i Ustavom, te da Rusija nije ni za kakav avanturizam.

Dodik je naglasio da je Srpska posvećana Ustavu BiH i usmjerena je na to kako je on izvorno zapisan. Nastavićemo sa našim aktivnostima, rekao je Dodik i dodao da će Kolegijum Narodne skupštine naredne sedmice odlučiti kada će biti održana posebna sjednica.

Upitan da prokomentariše odluku Ustavnog suda BiH o nošenju brade u Oružanim snagama BiH u skladu sa vjerskim opredjeljenjima, Dodik je rekao.

On je dodao da se mimo predstavnika Srpske vode razgovori na nivou FBiH o izbornoj reformi.

“Srpska je na tom planu spremna da se u skladu sa ranijim konsenzusom riješe određena pitanja u vezi sa izbornom reformom kada je riječ o članu Predsjedništva. On je istakao da mandati trebaju pripadati strankama, te da treba eliminisati glasanje u odsustvu, putem tzv. vreća, jer je to najveći element političke korupcije u čemu se gubi smisao izbornog procesa.

Prema njegovim riječima, ako dođe do izgradnje svega onoga što je planirano tokom razgovora sa predstavnicima “Gasproma”, Srpska će za skoro četiri puta povećati potrošnju gasa, imajući u vidu da će dvije elektrane po 300 megavata povući značajnu količinu tog energenta. Sastanak sa Putinom održan je u složenim epidemiološkim uslovima izjavio je Dodik i dodao da je za dva dana boravka u Rusiji testirtan šest puta kako bi se utvrdilo da ne nosi koronu, rekao je on odgovarajući na pitanje novinara.

Pohvalio je rad Vlade i rekao da će Srpska veoma brzo imati ekonomsku politiku i budžet. Činimo da obezbjedimo stabilne uslove za finansiranje u idućoj godini, o čemu sam razgovarao i tamo gdje sam bio rekao je Dodik ne iznoseći detalje tih razgovora.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.