Omikron potvrđen u Hrvatskoj ? /VIDEO/

U Srpskoj danas 185 novozaraženih, 15 preminulih. Prema mjestu prebivališta, 27 novozaraženih osoba je iz Banjaluke, 16 iz Gradiške, po 14 iz Bijeljine i Trebinja. Bitku sa koronom izgubilo je devet muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Doboja, Prijedora i Šamca i po jedna iz Banjaluke, Bijeljine.

U Republici Srpskoj do sada je oko 38,6 odsto ljudi vakcinisano prvom dozom protiv virusa korona, oko 33 odsto s obje doze, dok je buster dozu primilo oko tri odsto.

Omikron-varijanta potvrđena je  u 38 zemalja prema  podacima Svjetske zdravstvene organizacije. Čini se  da bi Hrvatska mogla biti i 39 zemlja u kojoj je potvrđena omikron-varijanta koronavirusa. Jutros su primljeni uzorci dvoje oboljelih, i potvrđena je  visoka sumnja na omikron-varijantu.

U Hrvatskoj zabilježeno 4.465 novih slučajeva, 54 preminulo.

U Srbiji je trenutno stabilna situacija. Direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je za RTS da se polako smiruje situacija u kovid bolnicama, kao i u Klinici za infektivne i tropske bolesti. U bolnici u Batajnici trenutno je 565 hospitalizovanih, a na intenzivnoj njezi je 60 pacijenata. U ovoj bolnici trenutno ima više od 250 slobodnih mjesta, kaže dr Ašanin.

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) životno je ugroženo 30 pacijenata pozitivnih na koronavirus. U Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv koronavirusa vakcinisano je 60,6 odsto punoljetnog stanovništva, a revakcinisano 56,6 odsto.

Vlada Slovenije na preporuke stručnjaka donijela je zabrane kako bi spriječila širenje virusa korona, pa je odlučeno da na prazničnim sajmovima ne bude posluživanja hrane i pića.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.