“Srpska nastavlja da se bori za svoj položaj regulisan Dejtonom” /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je interesantno otkriće narednih mjeseci, istakavši da ovih dana otkrivaju da neki koji su uhapšeni jer pripadaju narko-kartelima u Republici Srpskoj tvrde da su SDS-u i opoziciji davali ogroman novac za izbore 2018. godine. U narednoj godini Republika Srpska nastavlja da se bori za svoj položaj regulisan Dejtonom, rekao je Dodik. Vraćanje prenesenih nadležnosti sa BiH na Srpsku prioritet je u idućoj godini, kažu zvaničnici Srpske.

U narednoj godini Republika Srpska nastavlja da se bori za svoj položaj regulisan Dejtonom, rekao je u novogodišnjem intervjuu za “Nezavisne novine” Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. Tvrdi da se ne plaši ni američkih ni njemačkih sankcija i napominje da je Republika Srpska ponudila platformu za razgovore s Federacijom BiH o nametnutim odlukama, ali da Bošnjaci to ne žele.Najavio je i ukidanje Zakon o zabrani raspolaganja državnom imovinom Republike Srpske, koji je nametnuo Pedi Ešdaun.Prve aktivnosti počinju u januaru.

Pozvao je građane Srspke na sabornost u godini kada Srpska obilježava 30 godina postojanja.

Premijer Srpske Radovan Višković za spornu odluku Valentina Incka o zabrani negiranja genocida, kaže da je to veoma neodgovoran potez, a posljedice će ostati u narednom periodu jer se neke stvari ne rade potrebnom dinamikom, pa se plaši da će se tek nositi sa time.

Proces vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na nivo Republike Srpske biće dugotrajan, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, siguran da je trebalo stati u zaštitu prava Srpske unutar BiH.Izrazio je nadu da će Nova godina ispuniti očekivanja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da ga najviše uznemirava situacija u regionu, posebno u BiH, te pritisci spolja. Najviše me brine situacija u BiH i sve što može, naravno ne samostalnim djelovanjem, već uz podršku onih koji su stvorili takozvano državu Kosovo, da se desi na teritoriji Kosova i Metohije – rekao je Vučić za Večernje novosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *