Smjene u FBiH i Košarac napisao kraj političke karijere /VIDEO/

U BiH  danas nova afera i skandal. Nekoliko uglednih ljekara , političara i muzičara glavni su akteri  nove afere.  Podsjetimo ,pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su sinoć veliku korona-žurku u restoranu Golf Klub u Sarajevu koja  je organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS. Od jutros akteri zabave upućuju izvinjenja građanima, ipak smjene su izvjesne.  Domaća javnost je u šoku, a ništa manje nije iznenađen ni lider SNSD-a MIlorad Dodik, čiji je ministar Staša Košarac takođe učestvovao na zabavi.Poručuje mu da više nije njegov najbliži saradnik i da je potpisao kraj svoje političke karijere. Ova afera potvrdila je staro pravilo da očigledno da zakon ne važi isto za sve.

Dan nakon korona žurke u BiH  danas pljušte smjene. Nihad Fejzić i Jusuf Šabanović razriješeni su funkcija , a i ostale aktere žurke očekuje ista sudbina. Smjene su  uslijedile  nakon što je objelodanjena žurka na kojoj je prisustvovao veći broj ljudi.

Podsjećamo, Šabanović je organizovao rođendansku zabavu u sarajevskom restoranu “Golf klub”, kojoj je prisustvovao veći broj ljudi, uključujući ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca, te estradne umjetnike poput Halida Bešlića, Semira Cerića Koketa, Harija Varešanovića, Slađane Mandić.

Zabava u restoranu je prekinuta nakon intervencije policije, jer su okupljanja zabranjena zbog pandemije kvirusa korona, kao i rad ugostiteljskih objekata. Nakon ove afere ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac  uputio je izvinjenje građanima.

Postupak Staše Košarca iznenadio je i šefa njegove partije. Što se tiče našeg političkog obilježja Staša Košarac je sa našom partijom završio , jasan je danas lider SNSD-a Milorad Dodik.  Kako Dodik  kaže prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu   Košarac je napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

Ministar zdravlja Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović jutros je razriješio dužnosti doktora Nihada Fejzića iz članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane virusom korona. I Doktor Jusuf Šabanović razriješen je jutros dužnosti šefa Opšte i abdominalne hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.Fejzić je nakon što su mediji objavili informacije o zabavi, objavio i status na Fejsbuku.

Nakon sinoćnje korona-žurke u Sarajevu, pjevač Šerif Konjević, koji je bio među gostima na proslavi rođendana sarajevskog doktora Jusufa Šabanovića je rekao da otišao da da poklon doktoru, koji je njegov prijatelj,te da nije bilo puno ljudi.Pjevač je potom reako da ga je stid države zbog sinoćnje situacije.

U BH javnosti danas osude ovog događaja. Očigledno da zakoni ne važe isto za sve.

Onakvo ponašanje ljudi od kojih se to najmanje očekuje je skandalozno i nemam riječi kojima bi iskazao svoje razočarenje, kaže federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandića povodom sinoćnje sarajevske “korone-žurke”.

I u Srpskoj osude ponašanja.

Predsjednik Partije demokratskog progreda (PDP) Branislav Borenović uputio je dopis Kolegiju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH da pokrenu postupak za smjenu ministra Staše Košarca. Jutros je, kaže Borenović, očekivao da će Košarac sam podnijeti ostavku, ali “očito moralna odgovornost ne postoji u društvu u RS”, zbog toga traži njegovu smjenu.

Pripadnici Druge Policijske uprave, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su boravila u navedenom objektu s ciljem sankcionisanja. Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko izjavio je da su svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati prekršajni nalozi od 500 KM, dok vlasniku objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *