Šmit najavio dolazak u Srpsku /VIDEO/

Nakon što je MUP Srpske dobio instrukcije ,Kristijan Šmit  najavljuje dolazak sljedeće sedmice u Republiku Srpsku, a predsjedniku Miloradu Dodiku poručuje  da se spremi na neugodne trenutke. Delgacija Evropske Unije se oglasila, sa saopštenjem  da najava Milorada Dodika o sprečavanju ulaska Šmita u Srpsku, predstavlja narušavanje Ustavnog okvira BIH.

Policija Republike Srpske dobila je instrukcije o postupanju u slučaju Kristijana Šmita, nakon što je najavljeno da će biti uhapšen i deportovan ukoliko dođe u Republiku Srpsku. Ovu informaciju juče je potvrdio  predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Samo nekoliko časova nakon najave Dodika o novim instrukcijama koje je dobila policija Srpske , Kristijan Šmit najavljuje dolazak sljedecće sedmice u Republiku Srpsku , te poručuje Milorad Dodiku da se spremi na neugodne trenutnke. Šmit kaže da ima imunitet.

Najave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o dekretu kojim se Šmitu sprečava ulazak u Republiku Srpsku, narušava se ustavni okvir BiH, saopšteno je iz Delegacije Evropske unije u BiH. Kažu da inicijativa nije ni pravno utemeljena, niti provodiva.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica kaže  da neugodni trenuci za Srpsku mogu uslijediti samo ako se prihvati djelovanje i ponašanje Kristijana Šmita.

Kristijan Šmit svojim izjavama doliva ulje na vatru, ali će Republika Srpska odgovoriti pravnim sredstvima i zaštititi sebe i srpski narod , naveo je dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin .

Analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da najava Kristijana Šmita da će otputovati u Republiku Srpsku i poruka predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da se “pripremi za neugodne trenutke” predstavlja direktno provociranje Srpske i izazivanje sukoba, ali i istakao da će Srpska naći način mu onemogući da samovoljno postupa.

Anđelković je naglasio da je potpuno jasno da je Šmit uzurpator. “Nije dobio potvrdu Savjeta bezbjednosti UN, nije postavljen na tu funkciju i njega ne štiti nikakva konvencija, ni Bečka konvencija ni bilo šta drugo, jer on je običan njemački turista u BiH”, kaže Anđelković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *