Minić: Ove godine nabavljeno više od 700 traktora

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da je zahvaljujući podsticajima u ovoj godini nabavljeno više od 700 traktora u Srpskoj, što je veći broj nego protekle četiri godine.

Minić je rekao da je zbog “izvjesnog zasićenja u ovoj oblasti” planirano donošenje uredbe kojom će biti predviđeno da onaj ko je nabavljao traktor u protekle tri godine više neće moći u tome da učestvuje.

“Ostaće nam jedan dio sredstava od kapitalnih ulaganja i zato sam odmah pozvao naše farmere da pripremamo budžet za sljedeću godinu i vidimo na šta će se ta sredstva odnositi, jer farmeri najbolje znaju šta će im pomoći da održe proizvodnju, odnosno da je prošire i budu rentabilni”, rekao je Minić novinarima u Gradišci.

On je istakao da Vlada Republike Srpske i resorno ministartvo nastoje da budu partneri sa poljoprivrednim proizvođačima i da, uz sve probleme koje imaju na terenu, redovno ispunjavaju svoje obaveze.

Minić je naveo da je Kompenzacioni fond Republike Srpske danas donio odluku o još dva miliona KM koja se odnose na isplatu štete od afičke kuge svinja, koji će ići za obeštećenje više od 200 poljoprivrednih proizvođača u 10 lokalnih zajednica i da će danas obezbijediti prvih 30 odsto troškova veterinarskim organizacijama koje obavljaju težak i složen posao.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *