“Šmit je nelegalan, ne poznaje situaciju i može samo da kleveće” /VIDEO/

Povodom svedočenja Kristijana Šmita, koga RS ne priznaje za Visokog predstavnika u BiH, jer ga nije potvrdio SB UN, a koje je dao obraćajući se pred Komitetom za spoljne poslove britanskog parlamenta, da bi volio da bude kao Pedi Ešdaun, ali da za sada neće koristiti Bonska ovlašćenja prema zvaničnicima RS, Iz Srpske stižu oštre osude. Izdvajamo nekoliko:

Kristijan Šmit je nelegalan, lažan i nema nikakve ingerencije, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

On ni ne poznaje situaciju i jedino što može jeste da ode i kleveće po RS u Njemačkoj i da Berlin zadrži tamo neke projekte, što i čini, rekao je Dodik.

Potpredsjedik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da bi obraćanje Šmita svako normalan shvatio kao napad na BiH ili potvrdu da ozbiljno radi na njenoj dekonstituciji.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić smatra da je Kristijan Šmit trebalo da pred Komitetom za spoljne poslove britanskog parlamenta podrži dijalog trojice lidera u BiH na čelu sa Miloradom Dodikom, a ne da pominje ekonomske sankcije RS. Nešić je rekao da finansijske sankcije o kojima govori Šmit neće proizvesti nikakve efekte osim što će otežati život u BiH i produbiti prisutna nerazumijevanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *