Dodik: Još dva miliona KM za ruralni razvoj Semberije /VIDEO/

U Bijeljini je danas održan sastanak predsjednika Republike Srpske i resornog ministra sa poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije. Radi se na finalizaciji Pravilnika o raspodjeli podsticaja u poljoprivredi, uz razgovor o detaljima sa domaćinima na terenu kako bi se obezbijedila sistemska rješenja u ovoj oblasti, rekao je nakon sastanka predsjednik Republike.

Republika Srpska radi sve kako bi se pomoglo poljoprivrednicima, zato je agrarni budžet povećan na 180 miliona maraka, kako bi se sačuvala i ojačala domaća poljoprivredna proizvodnja, rekao je predsjednik Republike u Bijeljini na sastanku kome je danas prisustvovalo oko 200 poljoprivrednih proizvođača iz ovog kraja Srpske.

Stotine semberskih poljoprivrednika su na sastanku u hotelu “Drina” poručili da su zadovoljni ispunjenim obećanjem i povećanjem agrarnog budžeta na 180 miliona KM. Podsjećaju da u agraru nije lako s obzirom na aktuelna dešavanja na tržištu repromaterijala.

Bitno nam je da ovogodišnji Pravilnik o podsticajima bude rezultat dogovora sa poljoprivrednim proizvođačima u Srpskoj, kako bi napravili što boilji efekat sa raspoloživih 180 miliona u agrarnom budžetu, naglašava ministar Savo Minić.

Sasatanak predsjednika Republike i resornog ministra sa poljoprivrednicima Semberije uslijedio je na inicijativu bijeljinskog Agrarnog fonda. Cilj ovakvih sastanaka je opšti interes poljoprivrednika kaže direktor Agrarnog fonda i najavljuje da će još jedan poput ovog biti održan i nakon realizacije proljetne sjetve.

Predsjednik Republike najavio je s u Bijeljini još dva miliona maraka ulaganja Vlade Srpske u ruralni razvoj Semberije.

Podsjetimo ovakav sastanak održan je i u julu prošle godine, kada je definisano da će podsticaj po hektaru zasijane pšenice u ovoj godini iznositi 500 maraka, te povećanje republičkog agrarnog budžeta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *