Ravnopravan dijalog, bez nametanja, jedini način napretka BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom i tom prilikom je konstatovano da je prioritet sačuvati mir i stabilnost, očuvati Dejtonski sporazum i da je ravnopravan dijalog svih strana, bez nametanja odluka, jedini način napretka u BiH.

Dodik je istakao da je tokom sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom bilo riječi o svim važnim pitanjima, te da je Putin izrazio apsolutnu opredijeljenost za podršku Srpskoj, kao i da Srpska na političkoj sceni neće ostati sama, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Dodik je informisao Kalabuhova da su sastanci tokom posjete Rusiji bili veoma uspješni i da je Srpska kroz njih pokazala svoj značaj, te učvrstila prijateljski odnos sa Ruskom Federacijom.

On je ponovio jasan principijelan stav Srpske kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji i da se u tom svjetlu mora poštovati njena ustavna pozicija, o čemu je takođe informisao Putina.

Predsjednik Srpske i ambasador Rusije razgovarali su o svim važnim političkim pitanjima za Srpsku i protekloj posjeti Ruskoj Federaciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *