Evidentirano više od 130.000 turista u prva četiri mjeseca

Republiku Srpsku u prva četiri mjeseca ove godine posjetio je 133.601 turista, što je više za 21,7 odsto nego u istom periodu lani, rekla je Srni saradnik za odnose s javnošću u Turističkoj organizaciji Republike Srpske /TORS/ Sanela Šimun.

Šimunova je navela da je ostvareno 339.542 noćenja, što je 19,4 više u odnosu na isti period prošle godine.

“Ako uporedimo broj noćenja tokom četiri mjeseca, ove godine, u odnosu na prošlu, planinska mjesta su na istom nivou, dok su banjska mjesta zabilježila povećanje od 30 odsto, a ostala turistička mjesta, koja posjeduju atraktivne faktore – klimatske, kulturno-istorijske, te riječna i jezerska mjesta, zabilježila su porast za 31 odsto”, navela je Šimunova.

Ona je istakla da su najviše posjeta, osim domaćih turista, ostvarili gosti iz okruženja – Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, dok se od ostalih evropskih zemalja ističu Njemačka, Turska, Austrija i Velika Britanija.

“Po vrsti turističkih mjesta, domaći turisti su najveći broj noćenja ostvarili u ostalim turističkim mjestima, zatim slijede banjska, planinska i ostala mjesta koja se ne mogu razvrstati ni u jednu od navedenih grupa, a raspolažu ugostiteljskim objektima za smještaj”, rekla je Šimunova.

Ona je dodala da su strani turisti najveći broj noćenja ostvarili u ostalim turističkim mjestima, zatim planinskim i banjskim mjestima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *