Pitanje imovine riješeno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da lideri političkih stranaka i predstavnici organa iz Srpske i u zajedničkim institucijama smatraju da je pitanje imovine riješeno i da je Ustavni sud BiH djelovao mimo Ustava.

Dodik je naveo da je na sastanku utvrđen nacrt izjave o imovini i da bi krajem naredne sedmice trebalo da bude održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske i donesena odluka o povlačenju srpski sudija iz Ustavnog suda BiH.

“Zakazali smo za ponedjeljak u 15.00 časova u Narodnoj skupštini sastanak kako bismo potpisali ovu izjavu, nakon što je razmotre stranački organi”, rekao je novinarima Dodik nakon sastanka sa liderima političkih stranaka iz Republike Srpske.

On je naglasio da je Srpska odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlameneta BiH, jer bi to značilo da je titular imovine – BiH, što nije tačno.

MILIČEVIĆ: SVAKI INTERES SRPSKE – NADSTRANAČKO PITANjE

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke /SDS/ Milan Miličević izjavio je danas da je svaki interes Republike Srpske nadstranačko pitanje, te da smatra da može da konstruktivno doprinese da Srpska snažno odgovori na pokušaj otimanja imovine u vlasništvu Republike Srpske.

“Mislim da vrlo kreativno i veoma konstruktivno mogu da doprinesem da Srpska da snažan odgovor na pokušaj otimanja imovine u vlasništvu Republike Srpske”, rekao je Miličević novinarima u Banjaluci, nakon konsultativnog sastanka o pitanju imovine koji je sazvao predsjednik Srpske Milorad Dodik sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih partija.

Miličević je rekao da dobro u javnoj upotrebi čini temelj za dalji razvoj Republike Srpske, te da ukoliko se to ne bude jasno i glasno reklo, onda se postavlja pitanje za sve drugo.

Miličević je rekao da se odazvao na sastanak kod predsjednika Republike Srpske na osnovu jednoglasne odluke Predsjedništva SDS-a. “SDS i ja imamo namjeru voditi nacionalno odgovornu politiku.U tom kontekstu će i Predsjedništvo SDS razmotriti ovaj dokument i odlučiti o daljim koracima”, rekao je Miličević.

On je rekao da da SDS jeste opozicija vlasti Republici Srpskloj po mnogim pitanjima, ali nikada nije niti će biti opozicija Republici Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *