Akcijom dobrovoljnog davanja krvi obilježeno 20 godina rada

Ugljevički vatrogasci obilježili su danas dvije decenije postojanja akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi u čemu su ih podržale kolege iz svih dijelova Republike Srpske, a prikupljena je 51 doza ove dragocjene tečnosti.

Vatrogasna jedinica opštine Ugljevik, povodom obilježavanja jubileja, ugostila je predstavnike vatrogasnih jedinica iz cijele Srpske i Udruženje profesionalnih vatrgasaca spasilaca Republike Srpske.

Komandir smjene ugljevičkih vatrogasaca Branislav Todorović zahvalio je u ime domaćina svima koji su danas podržali ovu humanitarnu akciju i koji su boravili u ovoj podmajevičkoj opštini.

“Nadam se da će ova humanitarna akcija prerasti u tradicionalnu”, rekao je Todorović i naveo da Vatrogasna jednica opštine Ugljevik broji 30 vatrogasaca.

Vatrogasce je posjetio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je zahvalio organizatorima današnje akcije, Službi za transfuzijsku medicinu Bijeljina, dobrovoljnim davaocima krvi, a gostima poželio dobrodošlicu.

“Vatrogasci su humani i brinu o određenoj vrsti naše bezbjednosti, što su pokazali nebrojeno puta do sada. Zahvalan sam pripadnicima Vatrogasne jedinice opštine Ugljevik na svemu što čine za građane naše opštine i cjelokupnog kraja”, rekao je Perić.

On je naveo da je danas sa predstavnicima vatrogasnih jednica iz drugih lokalnih zajednica Republike Srpske dogovoreno da u narednom periodu Ugljevik bude domaćin pokaznih vježbi vatrogasaca.

Transfuziolog Daliborka Trišić iz Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina rekla je da je današnja akcija odlično organizovana i da je odziv vatrogasaca iz svih dijelova Republike Srpske bio odličan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *