Okrugli sto “Jedinstvo srpskog naroda – osnova opstanka” /VIDEO/

U Banjaluci je održan okrugli sto “Jedinstvo srpskog naroda – osnova opstanka”, čiji je cilj da se ukaže na savremene izazove s kojima se suočava srpski narod, posebno u BiH. Organizatori skupa, navode da ti izazovi utiču na očuvanje srpske kulture, jezika, pisma i ukupnih društveno-političkih potreba i prava na organizovanje, u skladu sa svim demokratskim principima, koji su obezbijeđeni i drugim narodima.

Sveštenik Miladin Mitrović, predsjednik Imperatorskog pravoslavnog palestinskog društva u Republici Srpskoj, koje je jedno od organizatora današnjeg okruglog stola, istakao je da je generalno kroz istoriju jedinstvo srpskog naroda uvijek bilo važno.

Republika Srpska na jasan i nedvosmislen način govori o tome da su se izmjene Dejtonskog mirovnog sporazuma pokazale kao neefikasne, kontraproduktivne i da vode u raspad BiH, kao dejstonske mirovne tvorevine, kaže akademik Vitomir Popović.

Profesor Svetlana Anatolijevna Kolobova, kao predstavnik akademske zajednice Ruske Federacije, navela je da Ruska Federacija ima niz zakona donesenih u cilju očuvanja političke stabilnosti, mira i stabilnosti u društvu i opstanka i očuvanja nacionalnih interesa.

Okrugli sto “Jedinstvo srpskog naroda – osnova opstanka”, ima za cilj da se ukaže na savremene izazove s kojima se suočava srpski narod, posebno u BiH.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *