“Eventualne sankcije neće donijeti ništa dobro regionu” /VIDEO/

Političke blokade i nefunkcioniranje državnih institucija obeshrabruju investitore i sprečavaju napredak Bosne i Hercegovine, izjavio je danas u Sarajevu ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni Hercegovini Erik Nelson.

Svako jednostrano povlačenje iz državnih institucija Bosne i Hercegovine biće sankcionisano, poručio je američki državni sekretar Entoni Blinken u pismu članovima Predsjedništva BiH koje je adresirano na sva tri člana Predsjedništva, a koje im je juče na sastanku uručio savjetnik u Stejt departmentu Derek Šolet.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je, poručio da Republika Srpska uvažava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te da nema nijedan plan kojim bi se sprovela politika otcjepljenja. Priča o sankcijama je kaže Dodik hrana gladnoj javnosti u Federaciji BiH i poručio da će Srpska sprovoditi svoje politike uprkos sankcijama.

“Imam veliki strah od najava sankcija, iako to nisu sankcije protiv nas, ali sankcije nikom ne mogu donijeti dobro, jer koji će vam onda investitor doći”, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u emisji TV Hepi.

“Svaka vrsta podizanja tenzija bilo gdje i bilo kako nama ne odgovara”, istakao je Vučić komentarišući posljednja dešavanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.