U akciji “Transporter” oduzeta i skupocjena vozila /VIDEO/

Osam od devet lica koja su lišena slobode u akciji Transporter, sprovedeno je danas u ranim jutarnjim časovima u Tužilaštvo BiH. Za jednim licem se još traga – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Tužilaštvo BiH predložiće pritvor za šest uhapšenih u ovoj akciji.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući bezbjednost građana i vladavinu prava – dodaje se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su okviru akcije “Transporter” pronašli i oduzeli 303 kilograma opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.

Cilj Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i nama nije bitno da li je uhapšen policajac, savjetnik ili fizičko lice, izjavio je direktor policije Siniša Kostrešević u Jutarnjem programu RTRS-a.

Osumnjičeni, koji su lišeni slobode, pod istragom su i terete se da su duži period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga sa područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, kao i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *