Dodik: Ugovorom sa Islamskom zajednicom politički se pokušava favorizovati jedna strana /VIDEO/

U Sarajevu je danas održana redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva bio protiv svih tačaka dnevnog reda, te da će o svim tim pitanjima na posebnoj sjednici izjasniti Narodna skupština Republike Srpske. Najviše rasprave izazvala je tačka koja se tiče ugovora sa Islamskom zajenicom. Milorad Dodik je uoči današnje sjednice doveo harmonikaša u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva kako je i najavaio ranije.

Veselo raspoloženje prethodilo je redovnoj sjednici Predsjedništva BiH na kojoj je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik glasao protiv svih odluka, u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske. Najveću raspravu izazvala je tačka koja se tiče ugovora s Islamskom zajednicom. Kaže da su danas saznali “nešto što je neprihvatljivo i ponižavajuće što ima veze sa politikom, a ne pitanjem vjere”, a to je da su SPC i Katolička crkva spoljnopolitičko pitanje, a Islamska zajednica domicilno.

Problem je i u načinu “upotrebljavanja religija”, odnosno zahtjeva IZ za osiguranje termina za molitvu petkom.

Fotoreporterima i kamermanima danas nije bilo dozvoljeno da uobičajeno snimaju početak sjednice Predsjedništva BiH, a predsjedavajući Željko Komšić, kaže da je on naredio zabranu u strahu da se, kako je rekao, situacija “sa harmonikašem” kojeg je u svoj kabinet doveo Milorad Dodik “ne pretvori u medijski cirkus”.

To je pokušaj da se ponizi Predsjedništvo BiH, rekao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i kazao da očekuje ozbiljniju i snažniju reakciju međunarodne zajednice.

Milorad Dodik je danas istakao da se priprema set zakona o povratku nadležnosti Republike Srpske sa nivoa BiH se priprema i uskoro će biti održana sjednica Parlamenta Srpske. Predsjedništvo BiH danas se ipak “složilo” oko nečega, a to je da se tačke vezane za finansijske aranžmane u zemlji povuku sa dnevnog reda kako ne bi propali određeni projekti i ugovori.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.