Grad bogatiji za 21 preduzetnika /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je danas sa 21 korisnikom ugovore o dodeli podsticajnih sredstava u funkciji samozapošljavanja preduzetnika u ovoj godini.

Bijeljina je bogatija za još 21 preduzetnika, koji  uz pomoć podsticajnih sredstava gradske uprave pokreću  svoj biznis. Za podsticajna  sredstva u funkciji samozapošljavanja preduzetnika u 2021. godini  gradska uprava izdvojila je 130.000 konvertibilnih maraka.Pojedinačan iznos sredstava je 6.190 KM po korisniku , sa kojima su  danas i potpisani ugovori.

Među 21 korisnikom najviše je zanatsko- preduzetničkih djelatnosti.

Ovo nije jedina pomoć gradske uprave bijeljinskoj privredi.U narednom periodu biće dodjeljeno i 200.000 KM za  preduzetnike čija je djelatnost bila ugrožena tokom pandemije virusa korona.

U Bijeljini  već treću godinu za redom  bilježi  se stalan trend rasta broja preduzetničkih radnji. Porast broja aktivnih preduzetnika ostvaren je u svim sektorima, a najviše u sektoru zanatstva i intelektualnih usluga – agencija i ostalih usluga. U prethodnim godinama primat u broju registrovanih djelatnosti imala je trgovina, a od 2020. vođstvo preuzimaju zanatske djelatnosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.