Lokalni izbori na Kosovu: Trijumf Srpske liste, Kurti znao da gubi izbore /VIDEO/

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, kandidati Srpske liste pobijedili su u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom. Pokret Samoopredjeljenje Aljbina Kurtija nije osvojio nijednu opštinu u prvom krugu. Srpski narod na Kosmetu još jednom je pokazao šta znači jedinstvo, sloga, vjera i hrabrost, poručuju vlasti Srbije.

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobjedili su  u svih 10 opstina sa srpskom većinom, saopštio je predsjednik Srpske liste Goran Rakić. Tokom noći sabirani su rezultati na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, a u srpskim sredinama zabilježena je najveća izlaznost.

Prema preliminarni rezultatima centralne izborne komisije, u većini od 28 opština sa albanskom većinom predsjednici opština biće izabrani u drugom krugu izbora. U najvećem gradu na Kosovu i Metohiji, u Prištini, nema pobjednika. U drugi krug idu kandidati Samoopredjeljenja i Demokratskog saveza Kosova. Pokret Aljbina Kurtija nije osvojio nijednu opštinu u prvom krugu, iako je u nekima nastupio kao najjača politička snaga.

Direktor Kancelarije za KiM istakao je da je izlaznost u srpskim sredinama bila veća nego prije četiri godine i ostvarena zahvaljujući punoj podršci predsjednika Aleksandra Vučića srpskom narodu i Srpskoj listi.

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže za RTS da je srpski narod na Kosovu i Metohiji shvatio ozbiljnost situacije i namjere Prištine i masovnim izlaskom na lokalne izbore pokazao da će se boriti za svoj opstanak i da će tu borbu voditi u koordinaciji sa Beogradom. Albanci su poručili Kurtiju da nije uradio ništa od onoga što je obećao, smatra Drecun.

Izbori su protekli mirno i regularno, bilo je incidenata na pojedinim biračkim mjestima, ali to nije uticalo na regularnost izbora.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.