Dodik: Srpska treba da odbaci antiustavno djelovanje Bundestaga u BiH /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sutrašnja posebna sjednica Narodne skupštine Srpske prilika da poslanici odbace rezoluciju njemačkog Bundestaga i antiustavno miješanje te zemlje u BiH. Kaže da želi da se Narodna skupština Srpske afirmiše kao mjesto odluka, dodajući da to nije Predsjedništvo BiH.

Poručio je da je imovina Republike Srpske prema Dejtonskom mirovnom sporazumu samo imovina Republike Srpske i da to niko ne može da joj otme.

Dodik je rekao da je najavljena vježba “Kombinovani napor 22” na Manjači dio već ustaljene prakse u okviru programa koji je ranije donesen.

Kaže i da Republika Srpska ima najnižu stopu zaduženosti od 36 odsto, te da je javni dug Srpske od 34 odsto najniži u zemljama regiona.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Studentski centar “Nikola Tesla”, gdje je u toku rekonstrukcija Paviljona tri. Dodik je posjetio i studentske čitaonice i menzu, gdje je ručao sa studentima.Dodik je rekao da je Republika Srpska obezbijedila dobar studentski standard, a da je na studentima samo da redovno upisuju godine.

Rekonstrukcija Paviljona tri, koji je izgrađen prije 50 godina, obuhvata kompletnu zamjenu elektroinstalacija, vanjske i unutrašnje stolarije, te sistema grijanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *