Vučić: Nikada priznanje samoproglašenog Kosova /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Skupštini Srbije da Srbija nikada neće ni posredno, ni neposredno priznati nezavisnost svoje južne pokrajine Kosova i Metohije, niti će odustati od legitimne borbe za državne i nacionalne interese, ali i za poštovanje međunarodnog prava.

“Srbija će čuvati sebe tako što će da brani međunarodni pravni poredak i Povelju UN i na tome moramo da budemo istrajni”, poručio je Vučić, predstavljajući Izvještaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna prošle do 1. septembra ove godine.

Vučić je na posebnoj sjednici Skupštine o Kosovu i Metohiji istakao da je Srbija danas zbog jednostranih poteza Prištine izložena znatnim bezbjednosnim izazovima i da je sve veće prisustvo prištinskih specijalnih snaga, i upozorio da je “opasnost bliska, objektivna i ozbiljna”.

“Nije Srbija više slaba, naši vojni su kapaciteti desetostruko snažniji, ali posedujemo više pameti i mudrosti i znamo gdje su granice i da uradimo sve da sačuvamo mir i obezbedimo sigurnost za narod na Kosovu i Metohiji i u celoj Srbiji, jer ako bi došlo do bilo kakvog sukoba to bi bila katastrofa za celu Srbiju”, rekao j Vučić.

On je naglasio da je Srbija uprkos svemu opredijeljena za dijalog, ali da Zapad ne zanima život ni Srba, ni Albanaca već samo to da Beograd prizna samoproglašeno Kosovo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *