Dodik: Srpska neće ratovati ako bude napadnuta, politički će se odbraniti /VIDEO/

Politička borba za Republiku Srpsku nikada nije prestala ali Srpska neće ratovati čak i ako bude napadnuta, već će se politički odbraniti, poručio je iz Beograda srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Dejtonski sporazum se mora očuvati, a najbolji stepen odbrane je očuvanje ustavnog poretka BiH. Priča o ratu dolazi iz Sarajeva, istakao je Dodik .

Smatra da je BiH  danas podjeljenije društvo nego ikada do sada.

Narodna skupština će u petak razmatrati informacije o oduzetim nadležnosti Srpskoj, koje će biti povučene.Prve na redu su Oružane snage BiH za koje je rekao da su najveći budžetski potrošač  i državu koštaju oko 370 miliona maraka a  25 odsto Srba ne želi da ide u Oružane snage BiH. 

Jedna od tačaka dnevnog reda na posebnoj sjednici NS RS je i 140 zakona koji su doneseni,a  koji će se poništiti na području Republike Srpske, poručuje Dodik. Povlači se i saglasnost o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH i indirektnim porezima.

Ništa se u Sarajevu nije donijelo voljom svih u BiH, istakao je Dodik i podsjetio da je falsifikovan i popis stanovništva, te naveo primjer kako je 71 lice prijavljeno da živi na adresi u OHR-u. Komentarišući novu diplomatsku ofanzivu u BiH , Dodik je poručio :

Inicijativa Srpske za vraćanje otetih ustavnih nadležnosti i povratak izvornom Dejtonskom sporazumu jedini put je ka uspostavljanju vladavine prava i unutrašnjeg dijaloga, smatraju organizatori tribine.

Da bi   Srpska prešla sa “duha” na “slovo” Dejtonskog sporazuma, u skladu sa Ustavom BiH potrebna je natpolovična većina poslaničkih glasova, kojom raspolaže vladajuća koalicija, ali se očekuje da će ovu odluku podržati svi patriotski nastrojeni poslanici, smatraju organizatori tribine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *