Porodice nestalih i stradalih Srba protestovale ispred Suda i Tužilaštva BiH /VIDEO/

Okupljeni ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH su nosili transparente na kojima piše “Konstitutivni jesmo, ravnopravni nismo – ima li ovo kaznu”, a neki od njih i slike svojih poginulih ili nestalih članova porodice.

Medju okupljenim na protestu bila je Raduška Pavlović iz Vozuće, koja je u ratu izgubila i sina i muža. Muža je sahranila, a sina još nije našla.

Više od 100 učesnika izrazilo je nezadovoljstvo poništenom presudom generalu tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, osuđenom na 10 godina zbog stravičnih zločina nad Srbima u Vozući.

Porodice poginulih su istakle da su “čašu žuči” prelila posljednja hapšenja Srba, te oslobađajuća presuda Mahmuljinu, kojem je danas počelo obnovljeno suđenje za koje strahuju da bi moglo biti okončano isto kao prethodni postupak.

Organizatori su pozvali sve predstavnike ambasada da dođu i čuju vapaj porodica stradalih Srba, ali je njihov dolazak izostao.Učesnici protesta su najavili da će se ponovo okupiti, ukoliko se ne izjednači odnos prema svim žrtvama u Sudu BiH.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *