Lopare: Uvedena praksa testiranja na virus korona u kućnim uslovima

Dom zdravlja Lopare pruža usluge uzimanja briseva za pi-si-ar test na virus korona u kućnim uslovima radnim danima i vikendom, kako bi, između ostalog, dijaspori sa prostora Majevice, bio olakšan boravak i povratak u zemlje u kojima žive i rade, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Ova usluga dostupna je od juče, a direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je da će, nakon analiziranja uzoraka, testova rezultate donositi na kućnu adresu lica koje se testiralo, do 18.00 časova istog dana.

On je istakao da se menadžment ustanove odlučio na taj korak zbog toga što dijaspora sa prostora Majevice dolazi u velikom broju tokom decembra i januara, a to bi im obezbijedilo siguran boravak u rodnom kraju i lakši povratak u Švajcarsku, Austriju, Njemačku i druge zemlje gdje potreban pi-si-ar test prilikom ulazaka.

Potvrda rezultata testa biće na jeziku koji zatraži testirana osoba, objavljeno je danas na “Fejsbuk” stranici Doma zdravlja Lopare.

Nešković je istakao da je epidemiološka situacija na području opštine Lopare stabilna, te da su 23 lica pod epidemiološkim nadzorom, od kojih je 11 pozitivno na koronu, a jedna osoba je na bolničkom liječenju.

Od početka vakcinacije protiv korona virusa na vakcinalnom punktu Doma zdravlja Lopare vakcinisano 3.000 lica prvom dozom, dok je drugu dozu primilo njih 2.800, a već mjesec dana se sprovodi vakcinacija i buster dozom.

U ovoj ustanovi koriste se vakcine protiv virusa korona proizvođača “Sinofarm”, “Sputnjik ve”, “Astra Zeneka”, “Fajzer” i “Moderna”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.