Dodik potvrdio da Milan Tegeltija postaje njegov savjetnik /VIDEO/

“Danas je usvojena inicijativa za donošenje Zakona o ispitivanju porijekla imovine čiji će prijedlog biti upućen svim partijama koji učestuju u vlasti, ali i opozicionim strankama. Zakon je radjen po uzoru na Srbiju, rekao je Milorad Dodik.

On je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u proširenom sastavu kazao da je u BiH složena politička situacija. Pozdravio je rezultate ponovljenih izbora u Srebrenici i Doboju. Razgovarali smo kaže i o političkoj situaciji u BiH i ocijenili da je veoma složena, rekao je Dodik.

Na sljedećoj sjednici rekao je biće razgovarano o bezbjednosnoj situaciji. Borba protiv svih vidova kriminaliteta treba da bude podignuta na veći nivo rekao je Dodik i dodao da pozdravljaju napore MUP-a u sprečavanju korupcije u okviru elektro – prenosa.

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTS-a i Osnovnog suda u Banjaluci biće pravni savjetnik Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Ovu informaciju danas je potvrdio i Dodik.

Najavio je da će se sutra sastati i sa poljoprivrednicima iz RS kako bi saslušali njihove probleme i sugestije i pomogli im da ih riješe. Preispitaćemo da li sadašnji sistem podsticaja adekvatan, rekao je Dodik.

Želimo da podržimo zaštitu domaće proizvodnje za šta je Vlada zahtjev ranije uputila Savjetu ministara, rekao je Dodik. Najavio je da će u nedjelju posjetiti Jasenovac gdje će biti i patrijarh srpski Porfirije. Razgovaraćemo o pomoći manastiru u Jasenovcu, Srpska će za rekonstrukciju manastira uputiti 100.000 KM pomoći i podrške, rekao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *