Dodik: PIK – Grupa zemalja koja se neovlašteno bavi BiH /VIDEO/

Dodik je upitao ko je ovlastio grupu zemalja da izdaje bilo kakav kominike, to nije obavezujuće niti je legalno, budući da je Rusija izvan toga. “Sastanak PIK-a ništa ne znači, nisu dali odgovor na osnovu čega je tu visoki predstavnik jer Savjet bezbjednosti UN nije imenovao nijedno lice”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je rekao da je na sastanku sa evropskim i američkim zvaničnicima Markom Makovecom i Gabrijelom Eskobarom bilo ocjena da su svjesni da postoji kriza u BiH, ali da ima onih koji misle da je krivica na međunarodnim medijatorima. 

On je dodao da ostaje pitanje fukcinisanja organa na nivou BiH, na snazi je odluka Republike Srpske da ne učestvuje dok se ne povuče nametnuta odluka Valentina Incka.To se, dodao je, koristi da bi se neko na institucionalnom planu obračunavao sa Srpskom.

Dodik ističe da je bila ocjena na tim sastancima da su oni svjesni da postoji kriza i da je problem u BiH.”Svi znamo, čitava javnost da ovdje demokratskim procesima dominantnu ulogu ima američka administracija. Nemoguće je da ista uspije. To su sve stvari koje sustižu i predstižu u iracionalnosti da neobavezno tijelo raspravlja o nepostojećem tijelu kao taj PIK”, istakao je Dodik.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.