Savić: Gradonačelnik vrši pritisak na firmu /VIDEO/

Povodom optužbi iznesenih na pres konferenciji gradonačelnika Bijeljine održanoj u ponedjeljak 6. decembra u vezi održavanja javne rasvjete u Gradu, danas se pres konferencijom oglasio i Dragiša Savić, direktor preduzeća “Elmont”.

Odbacujem navode koje je gradonačelnik Bijeljine iznio o održavanju javne rasvjete i video nadzora u Gradu, kaže Dragiša Savić, direktor preduzeća “Elmont”. Kako ističe u toku trajanja postupka “Elmont” je uložio žalbu na uslove tenderske dokumentacije 4. oktobra, da bi 11 dana kasnije Grad donio zaključak da je žalba neblagovremena i da mogu u predviđenom  roku da se žale Kancelariji za žalbe u Banja Luci. Međutim, pojašnjava Savić taj rok gradska uprava nije ispoštovala.

Kako navodi drugi problem je nastao nakon otvaranja ponuda  i žalbe “Elmonta” na uslove,  jer Grad Bijeljina odnosno ugovorni organ smatra da preduzeće ne ispunjava uslove o učestvovanju u procesu javne nabavke.

Savić odbacuje navode da je žalba politički motivisana istakavši da se preduzeće i u predhodnom periodu žalilo na postojeće uslove tendera te da je juče dostavio izvještaj gradskoj upravi o poslovima koje je “Elmont” radio u posljednjih sedam godina. Dodaje da je za sedam godina preduzeće imalo 10 ugovora sa gradskom upravom, prošle godine ni jedan , a ove godine samo jedan ugovor.

O ovom predmetu  odlučiće Kancelarija za žalbe u Banja Luci. Nakon toga kako kaže Savić posavjetovaće se sa advokatom o daljoj pravnoj borbi i mogućem podnošenju žalbe.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.