U akciji “Storidž dva” do sada uhapšeno 19 lica /VIDEO/

Organizovana kriminalna grupa, protiv koje MUP Srpske i SIPA  sprovode  akciju “Storidž 2”, sumnjiči se da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama. Policija je pretresla 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

Većina uhapšenih u akciji “Storidž 2” od ranije su poznati policiji. Samo na području Gradiške “palo” ih je 14, pišu Nezavisne : Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Saša i Goran Vidović, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Mladen Grbić, Dragan Gavrilović inače suspendovani pripadnik MUP RS, odnosno bivši komandir jedinice za podršku.Takođe su uhapšeni: Radoslav i Saša Narančić iz Srpca, Nebojša Tojagić u Banjaluci i na području Laktaša Radivoj Lekić te Dario Taškov iz Novog Grada.

U drugoj akciji pod nazivom “Koridor” “Koridor”,  uhapšeno je  osam osumnjičenih za krijumčarenje robe.Granična policija BiH saopštila je da su u nastavku akcije  izvršeni pretresi na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja.

Pomenuta lica tekstilnu robu nabavljala su na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su tu robu krijumčarili preko granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci “Arizona“.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da ova agencija za zaštitu zakona kontinuirano radi na sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *