Dodik: Otimanjem imovine Srpskoj, pokušava se pribaviti suverenitet BiH /VIDEO/

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da suverenitet imaju entiteti, a ne BiH, te da se on pokušava pribaviti BiH otimajući imovinu RS komentarišući jučerašnju sjednicu PS BiH, na kojoj su bile tačke koje se miješaju u unutrašnje stvari RS, poput izmjena Krivičnog zakona u vezi sa suverenitetom BiH i rezolucija u vezi sa slobodama u Srpskoj.

BiH nema suverenitet, a odluke donesene na zajedničkom nivou nemaju obavezujuću snagu za entitete. Ovo nije zemlja koja je napravljena na taj način, nego tako da su entiteti subjekti unutrašnjih ali i spoljno-političkih pitanja, a ne da zajednički nivo nešto nama naređuje. Nego mi naređujemo njima i tako će i ostati. Tako su prošli i ovi zakoni, tako je prošla i deklaracija i tako će proći i BiH – rekao je Dodik u Gackom.

Ono što imamo danas je nametnuto mimo Ustava i volje prije svega nas. Sada je vrijeme da napravimo reviziju. – poručio je Dodik.

Stav Srpske jasan bez obzira na silne rezolucije, deklaracije i zauzimanje stavova, rekao je predsjednik RS, komentarišući rezoluciju Organizacije islamske saradnje o BiH u kojoj se odbacuju zaključci, izjave i aktivnosti kojim se “potkopavaju nadležnosti BiH”.

Dodik je istakao da očigledno svi imaju pravo da govore o BiH, dok samo RS navodno ne smije reći šta misli.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *