Dodik: Nema razgovora o imovini – rješenja žele da nametnu potomci ubica Srba /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u intervjuu Srni da imovina nije crvena već definitivna linija i da se o tome neće voditi nikakvi razgovori, a u slučaju da bilo ko interveniše po tom pitanju mora biti svjestan da je zakazao sjednicu Narodne skupštine na kojoj će biti proglašena nezavisnost.

Dodik je rekao da Zapad to ne bi prihvatio, ali da ima mnogo zemalja koje danas razumiju poziciju Republike Srpske i smatraju da su intervencionisti pretjerali.

“Pitanje imovine je završena priča, a pokušava se svakodnevno vratiti na dnevni red. Imovina koja je riješena Dejtonskim mirovnim sporazumom postala je odjednom problem za vrijeme Pedija Ešdauna”, rekao je Dodik.

On je naveo da se isto tako pokušao nametnuti termin države kada je riječ o BiH, istakavši da je to samo u međunarodno-pravnom smislu dok nije tako kada je riječ o unutrašnjoj organizaciji.

“U Ustavu je sve rečeno. Tu nema unutrašnjeg suvereniteta, on je na entitetima. To sve stranci hoće da sruše u pokušaju da obezvrijede Republiku Srpsku”, naglasio je Dodik.

On smatra da pravo ne funkcioniše na međunarodnoj sceni, ali postoje karakteri koji ne žele da prihvate takvu arogantnu moć koja se iskazuje kroz američkog ambasadora i priču o lažnom Kristijanu Šmitu.

“Iza njih stoji moć Amerike i sterilne i puzajuće Evrope prema Americi. Neće se oni svađati s Amerikom zbog pozicije u BiH. Imaju problem kako da održe svoje neokolonijalne posjede po Africi. Njima nije strano da prave kolonije. Kradu od njih nacionalna bogatstva i to čine pod plaštom priče o demokratiji. To pokušavaju da rade i u BiH”, naveo je Dodik.

On je rekao da je slabost Srpske jer protiv sebe ima moć, dok je prednost to što Srbi imaju karakter, kao i pravnim i međunarodnim aktima riješeno pitanje.

“Oni to ne uvažavaju. Zašto bi mi onda prihvatili njihovo tumačenje Sporazuma o sukcesiji”, rekao je predsjednik Srpske.

On je dodao da je Ustav regulisao da sva imovina na teritoriji Srpske njoj i pripada.

“Oni hoće da mijenjaju Ustav. Nema tog sporazuma koji može da mijenja Ustav. Čitavo rukovodstvo Republike Srpske je pod sankcijama SAD i Velike Britanije samo zato što znaju da mi to pitanje nećemo staviti na dnevni red. Kada vam neko pruži ruku sa Zapada, onda znajte da je prevara. Kada vam pruže ruku sa Istoka znajte da će dogovor biti realizovan”, rekao je Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *