Fondacija “Lara”: Radionice sa ženama iz ruralnih sredina /VIDEO/

Fondacija “Lara” u saradnji sa Centrima civilnih inicijativa provodi projekat PRAGG- proaktivni građani i građanke koji finansira Vlada Švajcarske. U sklopu projektnih aktivnosti u Dvorovima kod Bijeljine organizovan je drugi po redu sastanak sa ženama iz ruralnih sredina s ciljem njihovog osnaživanja da prijave nasilje u porodici.

Fondacija “Lara” u saradnji sa Centrima civilnih inicijativa provodi projekat PRAGG- proaktivni građani i građanke koji finansira Vlada Švajcarske s ciljem postizanja unapređenja i jačanje civilnog društva te postizanja pozitivnih društvenih promjena u Bosni i Hercegovini. U Dvorovima kod Bijeljine organizovan je u sklopu projektnih aktivnosti drugi po redu sastanak sa ženama iz ruralnih sredina. Prvi ovakav održan je u Janji.

Cilj projekta je da povežemo žene iz ruralnih sredina i svih mjesnih zajednica na ovom području, kako bi se adekvatnije i uz međusobnu podršku odgovorilo na potencijalnu pojavu nasilja u porodici, napominju u Fondaciji “Lara” i ističu podatak da je statistika po tom pitanju i dalje poražavajuća, te da je nasilje ozbiljan društveni problem.

Nasilje u porodici još uvijek je tabu tema u ruralnim sredinama, kažu u Savjetu mjesne zajednice Dvorovi.

Partner u ovom projektu Fondacije Lara je Centar za socijalni rad u Bijeljini. Na čemu se zasniva saradnja Lare i Centra predstavljeno je i prisutnima na ovom radnom seminaru u Dvorovima.

Statistički pokazatelji govore da se iz ruralnih zajednica veoma mali broj žena osmjeli da prijavi nasilje, tako da dobijamo lažnu sliku da se ono tamo ne dešava, moglo se čuti na ovom seminaru, na kome je istaknut značaj edukacije s ciljem prevencije nasilje u porodici. Evidentno je i da društvo ne smije zanemariti važnost osnaživanja žena u ruralnim područjima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *