Dodik: Ne idem na Ekonomski forum, predviđeno prisustvo Šmita /VIDEO/

Nakon jučerašnjih nagađanja federalnih medija, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, rekao je da se nije sastao sa Kristijanom Šmitom u Istočnom Sarajevu. Izjave o navodnom sastanku sa Šmitom spekulacija su i laž, s namjerom da se napravi deorganizacija u Republici Srpskoj, jasan je Dodik. Izjavio je da neće ići na ekonomski forum na koji je pozvan zato što je predviđeno prisustvo Kristijana Šmita. Dodik će se u nedjelju sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ne idem na ekonomski forum, jer je predviđeno prisustvo Kristijana Šmita, potvrdio je Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH i dodao da ne može da mu daje legitimitet da nameće zakone i da jednog dana ukine Policiju Republike Srpske i formira policiju BiH. Dodik neće na ekonomski forum, ali će posjetiti Mađarsku 23. septembra, jer Šmita tamo neće biti, kako je rekao sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Komentarišući jučerašnji sastanak u Beogradu Vučić- Šmit Dodik je rekao da je predsjednik Srbije sigurno rekao Šmitu da je Srbija za Dejtonski sporazum, ali da je potrebno da se narodi u BiH dogovoraju, a ne da bude međunarodne intervencije.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u nedjelju se sastaje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru redovnih konsultacija. Do tog susreta dolazi dan prije važne posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, kada će se vjerovatno razgovarati o važnim regionalnim pitanjima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *