Crna Gora pooštrila uslove za ulazak u zemlju /VIDEO/

U protekla 24 časa, u RS je testirano 813 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 305 osoba, 11 pacijenata je preminulo do posljedica zaraze.Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.111 uzoraka, od čega su 393 pozitivna na virus korona. Preminulo je 15 osoba. Veliki pritisak na zdravstveni sistem u Srbiji. Sve više bolnica se vraća u kovid režim rada. Crna Gora uvodi strožije mjere.

Od 813 laboratorijskih uzoraka testiranih u psoljednja 24 sata u RS, virus korona je potvrđen je kod 305 osoba. 11 pacijenata je preminulo do posljedica zaraze. Institut za javno zdravstvo isporučio je u srijedu, je isporučio  3.603 vakcine protiv virusa korona zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj. Prema broju izdatih vakcina, najviše je isporučeno u Bijeljinu, i to 712. U Bijeljini je sve lošija epidemiološka situacija, danas je registrovano još 38 novozaraženih korona virusom i jedan smrtni slučaj.

Na nivou BiH najveću incidencu novozaraženih koronavirusom bilježi hercegovačko-neretvanska županija.

Epidemiološka situacija u Srbiji nije dobra, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Institut za medicinu rada ponovo ulazi u kovid režim, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je na simpozijumu o iskustvima liječenja kovida u bolnici u Batajnici rekao da će i bolnica u Mladenovcu primati kovid pacijente.

Vlada Crne Gore usvojila nove mjere u borbi protiv virusa korona, koje stupaju 11. septembra. Novina je da se ubuduće neće priznavati status djelimične vakcinacije  kao i da će u tržne centre građani moći samo ako ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne COVID potvrde. Pooštreni su i uslovi za ulazak u Crnu Goru.

S 1042 novozaraženih, epidemija koronavirusa nastavlja se ubrzano štiriti u Hrvatskoj – od ponedjeljka do danas zabilježeno je više od četiri tisuće novih slučajeva. Zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji moraće da budu vakcinisani ili da predoče potvrdu da su preboljeli virus korona – u suprotnom neće moći da rade sa strankama.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *