Srbija i Srpska grade memorijalni centar u Donjoj Gradini /VIDEO/

Vučić je poslije sastanka u Beogradu izjavio da su danas razgovarali o 80 godina od stvaranja najmonstruoznije fabrike smrti u Evropi – sistema logora Jasenovac, te da je dogovorena izgradnja memorijalnog centra u Donjoj Gradini. Biće kaže uložen ogroman novac 80 odsto uložiće Srbija, a 20 odsto Republika Srpska.

Podizanjem memorijalnog centra u Donjoj Gradini, koji će zajednički graditi Srbija i Republika Srpska, poslije spomen-kompleksa u Jasenovcu nići će još jedno svetilište posvećeno mučenicima stradalim u ustaškom logoru smrti, kaže patrijarh srpski.

Čuli smo i od patrijarha i od vladike pakračkog Jovana o situaciji u jasenovačkom kompleksu, gdje SPC ima veliki dio objekata u svom vlasništvu, koje treba obnoviti – naveo je predsjednik Srbije.

Vučić kaže da je na sastanku bilo riječi i o tome da Muzej žrtava genocida dobije nove prostorije na Starom sajmištu u Beogradu, pri čemu prvo treba riješiti neke imovinske odnose, kako bi se od iduće godine od 22. aprila krenulo u obnovu zgrade koja je na Sajmištu predviđena za ovaj muzej. Razgovarano je, dodao je on, i o tome kako da se svjetskoj javnosti ukaže kroz šta je sve srpski narod prolazio 80 godina unazad, da se širi istina o tome i dogovorene su konkretne akcije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *