Dodik: Narod na referendumu da odluči o statusu /VIDEO/

Nakon sastanka sa predsjednikom Srbije i predstavnicima Srba iz regiona, kome je prisustvovao i patrijarh srpski Irinej, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, zahvalio se Vučiću na organizaciji sastanka na ovakvom nivou.

Imali smo kaže Dodik priliku da upoznamo učesnike sastanka o novonastaloj situaciji u BiH, odnosno Republici Srpskoj.

On je istakao da se ranije donesena Deklaracija SDA da se uruši Republika Srpska primjenjuje tako što su putem odluke Ustavnog suda BiH sada zašli, ne samo u simbole Republike Srpske, nego sada i u imovinu Srpske, čime se urušava Srpska, što podržavaju zapadne zemlje.

Upoznao je kaže i Vučića da je ovo prešlo crvenu liniju. Kao i da se jača u smislu da Republika Srpska treba da ide svojim putem. I da odluči o svom statusu.

Ovo je momenat kaže Dodik u kome se samo može desiti promjena aranžmana vezano za Ustavni sud BiH u kome neće više biti stranaca koji uz dva Bošnjaka najčešće donose odluke protiv Srpske.

Predsjednik Srbije kaže da je zabrinut zbog situacije u Republici Srpskoj i BiH, nakon posljednje odluke Ustavnog suda BiH. Naglasivši da nema sumnje da je nepravedno sve to što se čini srpskom narodu. Srbiji je kaže Vučić neophodan mir više od svega. Konačno sam kaže Vučić shvatio da je za mjere u PR, CG i BiH bilo podrške i u međ.zajednici.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je danas na jedinstvo i slogu srpskog naroda, gdje god da živi.

“Samo jedinstveni kao narod možemo da izađemo iz velikih kriza, rekao je patrijarh Irinej poslije sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima iz regiona.

Sastankom kod predsjednika Srbije zadovoljni su i predstavnici Srba iz Crne Gore, gdje već neko vrijeme traje borba za očuvanje svetinja i Srpske pravoslavne crkve, dostojanstvenim litijama i molebanima okupljenih građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *