Betonski stubovi – Opasnost za vozače /VIDEO/

U 2019. godini u gradu se dogodilo 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su uništene ulične svjetiljke. Samo u jendoj sedmici u februaru dogodile su se dvije takve nezgode, potvrđeno nam je iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove. Iz Agencije za bezbjednost saobraćaja, u izjavi za našu televiziju, upozoravaju da postavljanje prevelikog broja betonskih stubova bez poštovanja pravila povećava opasnost za vozače.

U informaciji o programu izgradnje javne rasvjete na području Bijeljine navodi se da je u posljednih 10 godina ona doživjela pravu ekspanziju. Tako da je najveći dio šire teritorije grada pokriven javnom rasvjetom.

U drugoj informaciji se kaže da se tokom 2019. godine dogodilo 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su uništene ulične svjetiljke i stubovi. Kao i da je šteta procijenjena na 7.500 KM.

Međutim, iz Agencije za bezbjednost saobraćaja RS upozoravaju da betnoski stubovi, postavljeni mimo Pravilnika o bezbjednosti, predstavljaju  opasnost za vozače, posebno u kombinaciji sa lošim uslovima na kolovozu.

Da bi se preduprijedilo postavljanje betonskih stubova na mjestima na kojima ne bi trebalo neophodno je poštovanje Pravilnika koji uređuje tu oblast. Policijske stanice od ove godine imaju obavezu da u zapisnike unose i uslove puta i druge parametre koji su na određen način uzrokovali nesreću.

Ovakve mjere nose sa sobom i određena materijalna ulaganja koja su problematična u zemljama kao što je Srpska, ali, kaže Radović, treba ih staviti u planove za budućnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.