U Orašcu održana centralna ceremonija obilježavanja Sretenja /VIDEO/

Centralna državna ceremonija obilježavanja Sretenja Dana državnosti Srbije održana je danas u Orašcu. Predvodili su je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Gojković i Čubrilović su položili vijence na spomenik voždu Karađorđu, a prije polaganja pomen je služio episkop šumadijski Jovan.

Čestitajući građanima Srbije Dan državnosti, predsjednica parlamenta Maja Gojković je istakla da je u Orašcu započet put ka slobodi i obnavljanju srpske države i da se danas obilježava jedan od najvažnijih datuma u srpskoj istoriji.

“I danas su pred nama izazovi, sa kojima moramo mudro da se nosimo, kao i pre 216 godina. Da bismo sačuvali slobodu i nezavisnost, utemeljenu na principijalnoj politici i vojnoj neutralnosti, moramo da nastavimo da razvijamo našu državu”, rekla je Gojković.

Ona je istakla da je Srbija danas, zahvaljujući predsjedniku Aleksandru Vučiću, politički i ekonomski stabilna država, poštovana u svijetu. Koja, kako je rekla, strpljivo obnavlja stara i gradi nova prijateljstva i na Istoku i na Zapadu.

U vremenu izazova neophodna je, kaže, Karađorđeva hrabrosti da se vodi nezavisna politika i da se brani pravo naroda da sam donosi svoje odluke, ali i Miloševa mudrost.

“Ugledajući se upravo na tu politiku, kojom je nakon ustanaka omogućio opstanak Kneževine Srbije, mi danas nastojimo da ojačamo Srbiju. Da sačuvamo njen teritorijalni integritet i suverenitet. Da brinemo o našem narodu svugde, i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori, u čitavom regionu. To pokazuje i današnji susret predsednika Vučića sa Srbima iz regiona”, rekla je Gojković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *