Dodik: Komšić govorio bez saglasnosti, Guteres umiješan u raspad BiH /VIDEO/

I danas brojna reagovanja nakon jučerašnjeg obraćanja Željka Komšića na Generalnoj sjednici UN-a bez odluke Predsjedništva i bez usaglašenog teksta govora. Komšić je u UN-u optužio i susjedne zemlje da žele dio BiH. Da je Komšićev govor najprljaviji napad na ustavni poredak BiH,te da je Komšić svojim nastupom predstavio svu haotičnost i nedovršenost BiH, samo su neke od reakcija.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, koji se Generalnoj skupštini UN u Njujorku obratio bez saglasnosti sva tri člana ovog najvišeg državnog tela, govorio je o situaciji u BiH i optužio susedne zemlje ne navodeći o kojim zemljama je reč, da rade na destabilizaciji i da žele deo teritorije BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je problem što se Željko Komšić u Njujorku predstavlja u ime BiH, a posebno što to generalni sekretar UN Antonio Guteres prihvata.

Upitan da prokomentariše izjavu Komšića da Dodik nije neophodan za funkcionisanje BiH, srpski član Predsjedništva BiH rekao je da Komšić može da kaže šta hoće.

Komšićev govor najprljaviji je napad na ustavni poredak BiH, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, koji je najoštrije osudio neovlašteno pojavljivanje Željka Komšića za govornicom Generalne skupštine UN.

Komšić je u obraćanju na Generalnoj skupštini UN, bez odluke Predsjedništva BiH, predstavio svu haotičnost i nedovršenost BiH, ocijenila je Dušanka Majkić.

Podsjetimo,  Komšić se juče obratio na Generalnoj sjednici UN bez odluke Predsjedništva i bez usaglašenog teksta govora.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *