“Balkan se “prazni” zbog politike EU” /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik danas se obratio na Demografskom samitu u Budimpešti, čija je osnovna tema “Porodica – ključ stabilnosti”. Forum se i odražava u nastojanju da se ojača porodica. Kažu da je upravo mađarski model koji je izgrađen na sinergiji efikasne porodične politike i uspješne porodične politike u stanju dati efikasne odgovore na demografsku krizu koja pogađa cijeli svijet o čemu je u Budimpešti gvoorio domaćin Viktor Orban.

“Mi svakako nećemo biti primljeni u EU pa ja sada ne moram da vam se ulagujem”, kazao je u svom govoru srpski član predsjedništva Bih Milorad Dodik i dodao da Evropa mora da promijeni svoj pristup i skrenuo pažnju Evropi da demografski gubici njenih država ne mogu biti nadoknađeno dovođenjem ljudi sa strane.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Budimpešti da će pitanje demografije uskoro postati najvažnije političko pitanje. Aktuelnu situaciju ilustrovao je primjerom sa društvenih mreža, gdje bi, kako kaže, više “lajkova” dobila slika lijepog psa, nego djeteta.

Boraveći u Budimpešti, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić juče su posjetili Crkvu svetog Đorđa u, a potom se srpski član Predsjedništva sastao sa predsjednikom Slovenije Janezom Janšom. Njih dvojica su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i zemljama regiona. Na forumu u Budimpešti Janša je poručio da je zbog negativnih trendova, demografija jedan od važnih problema s kojima se suočava cijela Evropa.

Balkan ne bi trebao da bude tampon zona, već da se integriše u Evropu, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u svom govoru i naglasio da “mnogi na Zapadu vide migraciju kao radničku snagu, ali da je to ustvari pitanje identiteta”. Brak i porodica najvažnija su dimenzija postojanja čovjeka, a dobrobit porodice je odlučujuća za budućnost cijelog svijeta, poručio je danas bivši potpredsjednik SAD Majk Pens koji je takođe učestvovao na samitu u Budimpešti.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas u Budimpšeti neformalno se sastao sa bivšim potpredsjednikom SAD Majk Pensom. Susret je upriličen po završetku samita.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *