Ljekari upozoravaju na pogoršanje situacije /VIDEO/

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 852 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od tog broja, u Federaciji BiH je još 420 osoba pozitivno na SARS-CoV-2, u Republici Srpskoj 396, a u Brčko distriktu 36. Tokom protekla 24 sata prijavljeno je 26 smrtnih ishoda – 13 u Federaciji BiH, 11 u Republici Srpskoj i dva u Brčko distriktu. U Srbiji ljekari upozoravaju na pogoršanje situacije.

Prema mjestu prebivališta, od 396 nvoozaraženih osoba u RS- 119 je iz Banjaluke, 40 iz Bijeljine. U Republici Srpskoj je posredstvom Instituta za javno zdravstvo isporučeno 2.878 vakcina protiv virusa korona, od čega se 995 odnosi na vakcinaciju prvom, a 1.879 drugom dozom. U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla došlo je do značajnog povećanja priliva pacijenata pozitivnih na Covid 19.

U Klinici za dječije bolesti pozitivno je dvoje djece i dvije majke, a trogodišnje dijete nalazi se u teškom stanju. U Srbiji ljekari upozoravaju na pogoršanje situacije, u bolnicama se trenutno nalazi  više od 5.000 pacijenata.

Srbija je u svoj protokol liječenja oboljelih od korone uvela biološku terapiju za umjereno teške i veoma teške pacijente koji se nalaze na poluintenzivnoj i intenzivnoj njezi. Terapija se primjenuje u slučaju progresije nalaza na plućima.

Kao i u drugim segmentima tako u BiH nema jedinstven stav u pristupu liječenja pacijenata koji obole od virusa korona. Još nije uveden standard liječenja kovid pacijenata.

U Hrvatskoj su u posljednja 24 časa zabilježena 1.373 slučaja zaraze virusom korona, a preminulo je 15 lica starije i srednje životne dobi, podaci su Nacionalnog štaba civilne zaštite. U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno malo više od hiljadu novih zaraza koronavirusom, uz zabrinjavajući podatak o još deset umrlih, jednako kao i dan ranije, što je najveći broj smrtnih slučajeva dnevno koji se bilježi od kraja aprila, a nove projekcije govore o vrhu četvrtog talasa početkom novembra.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *